Social Media www.markagency.ro

WhatsApp trage de timp

WhatsApp amână data pentru a accepta noile condiții până pe 15 mai.

WhatsApp a anunțat că amână data acceptării noilor termeni și condiții până pe 15 mai. Data anterioară pentru aceasta a fost 8 februarie.

Compania spune că acest lucru se datorează confuziei și dezinformării din jurul ultimei lor actualizări. Si că vor folosi timpul pentru a clarifica dezinformarea cu privire la modul în care funcționează confidențialitatea și securitatea WhatsApp. Apoi vor accesa treptat oamenii pentru a revizui politica în ritmul lor înainte de 15 mai.

La începutul acestei luni, WhatsApp a început să arate noile condiții și ecranul politicii de confidențialitate când ai lansat/instalat aplicația. Ecranul le-a cerut utilizatorilor să dea click pe „De acord” și să accepte noii termeni.

Acest lucru a provocat o panică în masă în rândul utilizatorilor, mulți alegând să treacă la Telegram și Signal. Aceste aplicatii s-au blocat nefiind pregatite pentru un aflux atat de mare si rapid. O mare parte din aflux a fost alimentată de dezinformare și isterie. Deoarece puțini oameni par să fi citit efectiv noile schimbări de politică.

După cum WhatsApp a spus în repetate rânduri de la anunțarea noii politici, noile modificări afectează doar cei care interacționează cu conturile WhatsApp Business din serviciu. Aceste conturi de afaceri pot folosi acum serviciile de găzduire Facebook pentru a-și gestiona chat-urile WhatsApp, pentru a utiliza funcții comerciale de marca Facebook, cum ar fi Magazinele, și pentru a afișa un anunț pe Facebook pentru a trimite mesaje companiei direct pe WhatsApp. În fiecare dintre aceste cazuri, Facebook va colecta acum informații despre tine dacă interacționați cu aceste companii și cu reclamele acestora, similar cu apăsarea oricărui alt anunț de pe Facebook.

Descarca Acum Cartea – Cum fac Promovare prin Retele Sociale (Facebook, Instagram, LinkedIn, etc)

WhatsApp spune că noua politică nu schimbă nimic în ceea ce privește mesajele utilizatorilor sau apelarea altor utilizatori sau grupuri, deoarece acești termeni nu au fost modificați. Mesajele și apelurile tale vor continua să fie criptate, iar mesajele tale nu vor fi stocate pe serverele Facebook. Dar acum s-a ridicat valul de pe datele care le stocheza WhatsApp si Facebook.

Desigur, majoritatea oamenilor nici măcar nu știu că WhatsApp este deținut de Facebook, să nu mai vorbim că împărtășesc date cu ei, așa că nu a fost surprinzător că au intrat în panică atunci când a apărut mesajul pop-up și, în esență, le-a spus tuturor că trebuie să înceapă să partajeze date cu Facebook sau opriți utilizarea serviciului. Unii oameni chiar au presupus că conturile lor vor fi șterse după 8 februarie, ceea ce, desigur, nu se întâmplă.

Oricum, Facebook nu își schimbă politica. Compania subliniază că noile modificări sunt relevante doar pentru cei care interacționează cu conturile de afaceri și nu au impact asupra altor utilizatori. Deci, doar extinde data mai departe, sperând probabil că oamenii vor uita de acest lucru până atunci și ar fi mai dispuși să facă click pe butonul „De acord”.

WhatsApp trage de timp www.markagency.ro

Iata care sunt datele stocate de fiecare aplicatie.

Voi ce veti face? Acceptati sau nu conditiile?

WhatsApp trage de timp.

Daca vrei sa citesti mai multe despre Social Media citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”. Citeste Gratuit toate articolele pe aceasta tema la pagina de Social Media

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi” – www.markagency.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *