Marketing Afiliat - www.markagency.ro

Marketing Afiliat – Internet Marketing

Marketing Afiliat – este o forma de Marketing Online care se bazeaza exclusiv pe un model CPA. Adica Cost Per Action (Cost per Actiune). In marketingul afiliat, un comerciant (merchant) numit de cele mai multe ori advertiser. Rasplateste unul sau mai multi afiliat-i (publisher) pentru fiecare actiune efectuata pe website-ul sau. Actiunea este o vanzare, click sau inregistrare, etc.

Astfel, marketingul afiliat se mai gaseste denumit ca marketing bazat pe performanta. Intrucat el nu include in niciun fel actiuni de genul CPC, CPM. Marketingul afiliat se suprapune intr-o oarecare masura cu alte metode de internet marketing deoarece afiliat-ii utilizeaza metode regulate de publicitate. Aceste metode includ optimizari pentru motoare de cautare, marketing prin cautari platite in motoarele de cautare, e-mail marketing si publicitatea prin afisarea de bannere. Pe de alta parte afiliat-ii, uneori utilizeaza metode neortodoxe de promovare.

Descarca Acum Cartea – Cum faci Afaceri pe Internet

Marketingul afiliat, utilizeaza un website pentru a trimite trafic pe altul, este o forma a marketing-ului online. Care in mod frecvent este desconsiderata de comercianti. Cu toate ca motoarele de cautare, email-urile si RSS capteaza o atentie mai mare din partea comerciantilor online fata de marketingul afiliat, membrii afiliat-i continua sa joace un rol semnificativ in strategiile de vanzari online.

Daca vrei sa devii afiliat marketer, trebuie sa te inscrii intr-un program unde vanzarile tale pot fi urmarite pentru a iti primi comisionul. Multe website-uri au programe de afiliere si unelte de urmarire a vanzarilor. Inainte este bine sa te interesezi de fiecare program in parte atat din surse directe, website-ul respectiv cat si din surse indirecte, forumuri, blog-uri.

Eu te sfatuiesc sa lucrezi cu website-urile de tipul – 3rd party network. Se ocupa cu asa ceva si sunt interesate sa-si pastreze buna reputatie.

De cele mai multe ori dupa ce iti deschizi contul vei primi posibilitatea de a produce link-uri de afiliere pentru produsele pe care le alegi din campaniile respectivelor programe.

Jobul tau este sa promovezi aceste produse pe website sau blog si sa motivezi cumpararea lor.

Marketing Afiliat - Internet Marketing

Marketing Afiliat – Internet Marketing

Daca vrei sa citesti mai multe despre cum sa faci Marketing Afiliat citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”. Citeste toate articolele pe aceasta tema la pagina de Marketing Afiliat

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi” – www.markagency.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *