Internet Marketing 3 www.markagency.ro

Waze – Publicitate pe Google Navigation

Waze Local este o aplicatie de nagivatie care te ajuta sa ajungi la potentiali clienti care conduc prin zona. In acest articol, vom studia ce optiuni avem in legatura cu publicitatea prin Waze Local si costul serviciului. 

In 2013, Google a cumparat aplicatia pentru navigatie Waze pentru $1.3 miliarde. Ca sa foloseasca cele mai bune caracteristici pentru Google Maps. Initial, a adus rapoarte de accidente, camere de viteza si o multime de functii pentru Google Maps. Care eram obisnuiti sa le vedem la sistemele de navigare. 

Totul s-a schimbat in 2018 cand s-a lansat Waze Local. Ceea ce permite afaceri-lor locale sa targeteze persoanele cu anunturi in timp ce conduc. Brandurile mai mari au reusit sa faca reclama pe Waze de ani buni. Dar lansarea Waze Local se adreseaza in mod clar companiilor locale care aduc trafic catre magazine-le lor. 

Ce este Waze Local?

Waze este un sistem de nagivare care permite soferilor sa partajeze trafic in timp real si informatii rutiere ale persoanelor din zona din jurul lor. Pe langa experienta standard de navigatie, Waze a creat o comunitate autentica de participanti la trafic, formata din peste 100 de milioane de utilizatori lunari activi. Waze Local este o platforma de publicitate proiectata pentru afacerile mici si locale, ceea ce face posibila directionare soferilor din apropiere cu reclame. Asadar, veti livra anunturi persoanelor care utilizeaza aplicatia de navigare Waze si le vor vedea doar atunci cand se deplaseaza in apropierea locatiilor voastre de afaceri. 

Descarca Acum Cartea – Cum atrag Clienti noi (Prospecti)? Cum obtin Conversii?

De exemplu, cafenelele pot viza soferii care calatoresc pe autostrada si le pot oferi o alternativa la statia obisnuita Starbucks. Daca utilizatorii apasa click pe anunt, Waze poate adauga cafeneaua in calatoria lor si ii poate directiona direct la intrare. Utilizatorii pot, de asemenea, sa foloseasca sistemul Hands-Free, iar Waze spune ca anunturile sunt foarte bune pentru soferii care repeta aceeasi cursa. Prin urmare, chiar daca nu apasa click pe anunt azi, afisarile pot aduce clienti la usa la o data viitoare. 

Ce formate de anunturi sunt disponibile pe Waze Local? 

In prezent, exista patru formate de anunturi disponibile pe Waze Local, dintre care trei implica utilizatorii in timp ce conduc in zona voastra. Asadar, sa aruncam o privire rapida la fiecare format pentru a va oferi o idee despre ceea ce va sta la dispozitie. 

 • Pinii de brand: asemanatoari cu pinii de pe Google Maps, pinii marcati informeaza si reamintesc soferilor ca afacerea ta se afla in apropirea sau pe ruta lor. 
 • Preluare la viteza zero: Anunturi mari care apar pe ecran cand utlizatorii conduc prin zona, actioneaza ca un panou publicitar digital pentru a atrage atentia. 
 • Sageti: semne digitale care arata utilizatorului ca afecerea ta este in apropiere, chiar daca nu este inca vizibila pe ecran.
 • Cautare promovata: livrati anunturi in partea de sus a rezultatelor cautarii pe Waze

Descarca Acum Cartea – Cum atrag Clienti noi (Prospecti)? Cum obtin Conversii?

Cat costa publicitatea pe Waze Local?

Waze Local ofera 2 pachete de baza. Unul care incepe de la 2 dolari pe zi si un pachet Waze Local Plus de la 100 de dolari pe zi.

Starter (2 dolari)

 • 2 dolari pe zi
 • Intre 1-10 locatii
 • Pinii pentru brand
 • Cautare promovata
 • Directionare geografica
 • Asistenta prin e-mail 
 • Plus (100 dolari)
 • 100 dolari pe zi
 • Intre 1-50 locatii
 • Directionare geografica si Programare timp
 • Manager dedicat contului
 • Pinii de brand promovati 

In termeni practici asta face Waze Local sa fie destul de low-cost avand in vedere ca poti sa folosesti varianta la 2 dolari pe zi. 

Waze - Publicitate pe Google Navigation Internet Marketing www.markagency.ro

Waze – Publicitate pe Google Navigation

Daca vrei sa afli mai mult despre Internet Marketing citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”. Vezi toate articolele pe aceasta tema la pagina de Internet Marketing

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi” – www.markagency.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *