Marketing - www.markagency.ro

Externalizeaza activitatea de Internet Marketing

Iata 3 motive pentru care ar trebui sa externalizezi Internet Marketing-ul.

Indiferent de dimensiunea afacerii, managerii se intreaba daca ar trebui sa externalizeze acticitatea de Internet Marketing

Internet Marketing-ul cuprinde Social Media, Reputation Management, Email Management, Email Marketing, Video Marketing, SEO, Blog-ging si Marketingul Online in general. 

Exista avantaje pentru a avea pe cineva in echipa proprie care sa se ocupe de Internet Marketing. Dar in general cea mai inteleapta decizie este de a externaliza. 

  1. Externalizarea face bani

Externalizarea iti poate salva afacerea pe termen lung. Angajarea personalului necesita de obicei un salariu. Nu mai vorbim de taxele la stat, etc. Daca nu esti multimit, de multe ori nu mai poti concedia persoana respectiva. Costurile sunt prea mari. 

Nu mai vorbim de costurile pe care le implica publicitatea, marketingul tiparit, mailurile, PPC, etc. 

Externalizarea activitatii de Internet Marketing cu o agentie experimentata si de renume poate costa intre 1000 si 20000 ron lunar, in functie de nivelul serviciilor de care ai nevoie si de publicitatea pe care doresti sa o faci. 

In general, externalizarea reduce bugetul. 

  1. Nivel superior de expertiza

Majoritatea afacerilor mici si mijloci nu pot angaja un expert in Internet Marketing

Cu toate acestea, agentiile angajeaza marketeri care si-au dedicat cariera in promovarea cunostintelor lor in domeniul internet marketing-ului, precum si a cercetarii continue a tendintelor si schimbarilor. 

Agentiile ofera servicii de calitate, la o parte din pretul unui marketer cu norma intreaga si multa experienta. 

Descarca Acum Cartea – Cum atrag Clienti noi (Prospecti)? Cum obtin Conversii?

  1. Mai usor de gestionat

Sa fim seriosi, esti ocupat, ai o afacere de condus, personal de gestionat, vanzari de facut, nu ai timp  sa te gandesti si la strategia de marketing sau la cum sa faci management-ul mai eficient in afacere

Externalizarea poate scoate departamentul de marketing din cladire. Iti permite sa te concentrezi asupra responsabilitatilor tale. 

Acestea fiind spuse, este important sa mentii o linie deschisa de comunicare cu echipa externalizata de marketing. Intalnirile lunare sau saptamanale sunt necesare pentru a te asigura ca toate lumea se afla pe aceeasi lungime de unda si ca obiectivele sunt indeplinite sau in curs de indeplinire. 

De ce externalizarea este cea mai buna metoda?

Externalizarea iti va economisi bani si va oferi o echipa de marketing experimentata, care functioneaza atunci cand este necesar si nu va pierde timp sau bani. 

Externalizarea te poate ajuta sa determini ceea ce functioneaza cel mai bine sa iti va oferi cel mai mult pentru fiecare ban investit. 

Marketeri externi conduc campaniile tale astel incat sa iti poti conduce afacerea si sa ai rezultate din ce in ce mai bune. 

Externalizeaza activitatea de Internet Marketing Internet Marketing www.markagency.ro

Externalizeaza activitatea de Internet Marketing

Daca vrei sa afli mai mult despre Internet Marketing citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”. Vezi toate articolele pe aceasta tema la pagina de Internet Marketing

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi” – www.markagency.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *