Internet Marketing www.markagency.ro

Ce este Internet Marketing?

Marketing-ul pe Internet este precum Vestul Salbatic, are putine reguli, oportunitati nelimitate si un spatiu vast de cucerit. Marketing-ul pe Internet este definit simplu ca fiind folosirea Internet-ului pentru a promova si vinde produse si servicii.
Marketing-ul pe Internet este fluid, dinamic si mereu trebuie imbunatatit. Nu pentru ca ai gresit ceva ci pentru ca regulile/algoritmii se modifica in permanenta).
Poți să vezi câți oameni au intrat pe site, de unde au venit, cât au stat, ce pagini au vizualizat, ce vârstă au, ce alte interese au etc. Dacă observi că s-a strecurat o greșeală într-o campanie de promovare, poți pur și simplu să pui pauză. Schimbi imaginea și o pornești din nou.

Costurile marketing-ului pe internet in comparatie cu celelalte tipuri de marketing sunt mult mai mici, iar potentialul dezvoltarii acestuia este imens.
Astazi avem de a face cu o noua alfabetizare. Viata noastra se transforma pe zi ce trece.

Ce este Internetul?

Termenii Internet si internet provin din impreunarea artificiala si partiala a doua cuvinte englezesti: interconnected = interconectat si network = retea.
Sensurile celor 2 termeni sunt strans inrudite, in functie de context:

Descarca Acum Cartea – Cum faci Afaceri pe Internet

* Substantivul propriu „Internet” (scris cu majuscula) desemneaza o retea mondiala unitara de calculatoare si alte aparate cu adrese computerizate. interconectate conform protocoalelor (regulilor) de comunicare „Transmission Control Protocol” si „Internet Protocol”, numite impreuna „stiva TCP/IP”. Precursorul Internet-ului dateaza din 1965, cand Agentia pentru Proiecte de Cercetare Inaintate de Aparare – a Ministerului Apararii, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, en:DARPA) a creat prima retea de computere interconectate sub numele ARPAnet.

  • Super-reteaua Internet din zilele noastre, care de mult a impanzit intreg globul pamantesc, a rezultat din extinderea permanenta a acestei retele initiale Arpanet. Azi pe glob exista un singur Internet, care insa este urias; el ofera utilizatorilor sai o multitudine de informatii si servicii precum email. www, FTP, Gazduire web (web hosting) si multe altele, unele dintre ele fiind numai contra cost.
  • Termenul „Internet” nu trebuie confundat cu serviciul internetic World Wide Web (www). Acesta este doar unul din multele servicii oferite pe Internet, vezi sectiunea „Aplicatii Internet” mai jos.

* Substantivul comun „internet” (scris cu minuscula) desemneaza retele speciale ce interconecteaza 2 sau mai multe retele autonome aflate la mare departare unele fata de altele. Un exemplu de 2 retele mari, interconectate printr-un internet pentru care folosinta acestui nume este justificata: retelele SIPRNet si FidoNet. Retelele de tip internet nu trebuie confundate cu super-reteaua „Internet” de mai sus.

Ce este Internet Marketing www.markagency.ro

…. va continua. Citeste zilele urmatoare continuarea articolului

Ce este Internet Marketing (2)

Daca vrei sa afli mai mult despre Internet Marketing citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”. Vezi toate articolele pe aceasta tema la pagina de Internet Marketing

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi”www.markagency.ro). Eu folosesc MailChimp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *