www.markagency.ro

E-Comert – Vanzari prin intermediul Platformelor

Amazon

Jeff Bezos a lansat Amazon într-un birou auster, în fața unui computer. Și astăzi este cel mai bogat om din lume. Deși nu toți ajungem la o asemenea performanță, există o metodă prin care se poate trăi decent. Chiar dacă ești un tânăr abia ieșit de pe băncile facultății.

E-Comert - Vanzari prin intermediul Platformelor www.markagency.ro

eBay

Piața de comerț online din România creşte constant, depăşind estimările specialiştilor. Până în 2020, valoarea acesteia ar putea ajunge la cinci miliarde de euro.

Spre exemplu, numărul comercianţilor din România care vând produse prin intermediul platformei online eBay a depăşit 5.000. Aceştia reuşind să comercializeze în primele şapte luni ale anului aproape 192.000 de produse, potrivit companiei.

Descarca Acum Cartea – Cum faci Afaceri pe Internet

În această marjă, datele oficiale relevă totodată că aproximativ 130.000 de clienţi din România au făcut cumpărături pe eBay, în ultimul an. 

Produsele cel mai bine vândute sunt din categoriile jocuri video şi console, ceasuri şi bijuterii, piese şi accesorii auto. Urmeaza telefoane mobile şi accesorii, fashion, îngrijire personală şi cosmetice. 

Potrivit sursei citate, circa 98% dintre comercianţii din România care şi-au listat produsele pe platformă vând şi în afara graniţelor. Având la dispoziţie o serie de instrumente suplimentare dezvoltate de eBay, cum ar fi listarea produselor pe diverse site-uri eBay regionale, Pot folosi servicii de advertising management sau transportul către depozite din străinătate. 

‘Ne propunem să creăm cât mai multe oportunităţi pentru comercianţii români şi să le punem la dispoziţie instrumente care îi pot ajuta să îşi crească vânzările, prin integrarea mai simplă a serviciilor de depozitare şi transport. De curând am introdus un serviciu de relaţii cu clienţii în limba română şi suntem în discuţii cu mai multe companii de logistică şi curierat internaţional, precum şi cu furnizori locali. În cazul comerţului online, cererea pe plan local este limitată, în consecinţă ar fi un pas normal pentru aceste companii să intre pe piaţa internaţională unde oportunităţile de dezvoltare sunt numeroase’, a declarat Ilya Kretov, general manager eBay pentru Rusia şi ţările emergente din Europa, citat de Agerpres. 

Vrei sa stii mai multe:

Descarca Acum Cartea – Cum faci Afaceri pe Internet

Peste 5.000 de comercianţi din România au vândut în primele şapte luni aproape 192.000 de produse prin eBay. 

„eBay a dezvoltat Ebaymag, un serviciu care vine în sprijinul comercianţilor ce doresc să vândă pe pieţe externe întrucât face posibilă listarea concomitentă a produselor pe cel puţin opt pieţe, asigură traducerea automată a descrierii produselor listate din limba nativă în cea a ţărilor înregistrate pe platformă, actualizează automat stocul după efectuarea unei vânzări şi oferă suport pentru clienţi în mai multe limbi internaţionale, printre care şi limba română. Orice comerciant sau persoană fizică îşi poate crea un cont pe eBay pentru a comercializa produse noi sau second-hand. Deşi platforma este cunoscută mai ales pentru licitaţii online, 80% dintre produsele vândute pe eBay sunt noi şi 88% dintre acestea au un preţ fix”, se menţionează în comunicatul citat. 

eBay Inc. este lider global în comerţul online şi include platformele Marketplace, StubHub şi Classifieds. Fondată în 1995 în San Jose, California, compania a intermediat, în 2017, vânzări brute de 88 miliarde de dolari. La nivel global, eBay a înregistrat venituri de 2,6 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2018, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările totale au crescut cu 10% în aceeaşi perioadă şi au atins 23,6 miliarde de dolari, iar numărul cumpărătorilor activi pe platformele eBay a crescut cu 4%, până la 175 de milioane de persoane.[1]


[1] https://www.capital.ro/comertul-online-din-romania-in-continua-expansiune-vezi-care-su.html

E-Comert – Vanzari prin intermediul Platformelor

Daca vrei sa citesti mai multe E-Comert citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”. Vezi toate articolele pe aceasta tema la pagina de E-Comert

…. va continua. E-Comert – Vanzari prin intermediul Platformelor (2)

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi”www.markagency.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *