Social Media www.markagency.ro

Youtube – Social Media – 2019-2020

YouTube www.youtube.com – este un website specializat pe incarcarea si vizualizarea filmelor video (video-clipuri). Oricine isi poate face un cont pe Youtube si incarca un film video.

Vizualizarea filmelor video este principala activitate in cadrul retelelor de socializare.

(Activitati de Streaming – Continut: Vizualizare Continut Video Online – 92%, Vizualizare Canale TV via Internet – 58%. Jocuri via Internet – 30%, Vizualizarea Jocurilor jucate de alti Jucatori – 23%. Vizualizare Turnee Sportive – 16%)

Principala activitate de Streaming pe Internet este cea de Vizualizare a Continutului Video. YouTube in statistici:

Youtube - Social Media - 2019-2020

(Utilizatori Youtube 2019 – 1.9 Miliarde Utilizatori Activi Lunari, 30 milioane de Vizitatori zilnici. Disponibil in 91 de tari si support tehnic in 80 de limbi, In fiecare minut de incarca 300 ore de Continut Video, A 2a Platforma Sociala si al 2lea rank. Peste 86% din muzica la cerere si peste 47%din Continutul Muzical. In 2018 si-a dublat numarul reclamelor. Asigura peste 6% din veniturile Google din Reclame, a 4a Platforma Sociala ca valoare de piata).

Youtube in Romania

Youtube - Social Media - 2019-2020

(Cautarile pe Youtube in Romania: Muzica, Salam, Live, Guta, Florin Salam, Desene, Manele, Filme, etc)

YouTube, cel mai mare website de partajare video, detinut de gigantul web Google, va permite utilizatorilor sa posteze clipuri cu subtitrari in peste 300 de limbi diferite, de la turca la tagalog sau tswana.

YouTube cauta sa ii ajute pe cei care posteaza clipuri video pe website sa atinga o audienta mai mare si a lansat in acest sens serviciul Translator. Acesta permite celor care incarca clipuri sa le subtitreze in 300 limbi diferite.

Descarca Acum Cartea – Cum faci Afaceri pe Internet

YouTube ofera doua tipuri de servicii pentru traducere. Unul este automat si are la baza serviciul Google Translate, care contine peste 60 de limbi, iar celalalt permite traducerea unor limbi mai putin cunoscute cu ajutorul Video Manager.

Cu ajutorul Video Manager, utilizatorii au posibilitatea sa traduca ei insisi clipurile video, sau pot apela la prieteni. Video Manager permite urmarirea secventelor video pe tot timpul traducerii.

Atentie!

Google, deținătorul platformei YouTube a lansat, două servicii disponibile în premieră, în România. Este vorba despre YouTube Music și YouTube Premium.

Noua aplicaţie YouTube Music poate fi descărcată din Play Store and App Store sau poate fi accesată de pe desktop la music.youtube.com.

Aplicaţia vine în două variante: una gratuită, susţinută de reclame, iar alta cu abonament, sub titulatura YouTube Music Premium, cu un tarif de 22 de lei/lună. Faţă de versiunea gratuită, YouTube Music Premium oferă redare în background, descărcări, nu are reclame, iar muzica poate fi ascultată offline. Funcţionalitatea „Offline Mixtape” din YouTube Music Premium descarcă automat piesele preferate ale utilizatorului.

În YouTube Music poate fi ascultată sau vizionată muzica preferată într-un singur loc. Astfel, pot fi găsite piese oficiale, albume, mii de playlist-uri ale fanilor sau generate de aplicaţie plecând de la un artist sau o piesă, întregul catalog de remixuri, concerte live, cover-uri, mash-up-uri şi video-clipuri.

YouTube Premium este gratuit în prima lună, iar apoi disponibil cu un abonament de 26 lei/lună.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în anul 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare ca: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.[2]


[2] https://www.capital.ro/google-a-facut-schimbarea-acum-ce-se-intampla-cu-youtube-in-romania-e-premiera-absoluta.html

Youtube – Social Media – 2019-2020

Daca vrei sa citesti mai multe despre Social Media citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi” sau poti sa urmaresti si alte webinarii. Vezi toate webinariile la care particip pe aceasta tema la pagina de Social Media

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi” – www.markagency.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *