Internet Marketing 3 www.markagency.ro

3 strategii de marketing digital pe termen lung pentru succes durabil

Este la fel de important să construiești strategii pe termen lung concepute pentru a-ți ajuta afacerea să crească în continuare, cu sau fără buget.

Aceste tactici durează ceva timp, dar așteptarea și efortul merită. Optimizarea motoarelor de căutare, rețelele sociale organice și marketingul de conținut sunt trei dintre primele 4 canale de marketing pentru rentabilitatea investiției într-un sondaj de marketing recent. Împreună, pot face un drum lung spre succesul în afaceri durabile.

Optimizare pentru motoarele de căutare

Am scris pe larg despre optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), care poate face o diferență majoră în afaceri. Este procesul de optimizare a website-ului tău – conținutul său, precum și structura și codul acestuia – pentru a-ți optimiza clasamentul în cuvintele cheie relevante pentru căutările Google (și a altor motoare de căutare).

SEO este de lungă durată. Vei avea nevoie de cel puțin șase luni pentru a începe să vezi rezultate, iar cele mai bune website-uri din industriile competitive au petrecut ani de zile perfecționând meșteșugul. Odată ce ai reușit, totuși, rezultatele de marketing tind să fie imense: potrivit unor experți, te poți aștepta să vezi 3 USD sau mai mult în venituri din afaceri pentru fiecare dolar cheltuit.

Implementarea unei strategii SEO presupune o înțelegere bună a comportamentelor de căutare ale publicului, precum și a industriei tale înainte de a începe. De acolo, ai nevoie de o strategie de conținut, de optimizare continuă a backend-ului website-ului și de o modalitate fiabilă de a îți construi în continuare linkurile de intrare. Costul redus al strategiei este compensat de cerința ridicată în timp și expertiză.

Totuși, este una dintre strategiile de marketing de bază folosite în toate sectoarele de activitate dintr-un motiv. Având în vedere că Google reprezintă mai mult de 50% din traficul web de astăzi, o plasare proeminentă în rezultatele căutării poate face diferența (pe termen lung) pentru a face cunoscută marca ta.

Descarca Gratuit Cartea – Cum fac Afaceri pe Internet

Marketingul organic pe Rețele Sociale

SEO este echivalentul pe termen lung al anunțurilor PPC de căutare. Marketingul Organic pe Rețelele Sociale este contravaloarea pe termen lung a anunțurilor din rețelele sociale. Acesta este procesul de a construi o prezență captivantă, interactivă și populară pe rețelele de socializare.

Marketingul organic pe rețelele sociale include de obicei trei componente distincte:

  1. Publicarea, procesul de producere si postare regulată a conținutului relevant și atrăgător pentru publicul tău.
  2. Managementul comunității, care include răspunsul la comentarii și recenzii pentru a îți transforma prezența într-o stradă de implicare bidirecțională.
  3. Ascultarea socială, care include acordarea atenției conversațiilor relevante din industrie și participarea, acolo unde este cazul. Aceasta pentru a îți construi credibilitatea și capacitatea de reacție.

Combină-le pe cele trei și ești pe cale să îți transformi prezența pe rețelele sociale. Dar necesită timp. În medie, aștepți să petreci între șase și doisprezece luni construindu-ți prezența înainte de a începe să vezi rezultate.

3 strategii de marketing digital pe termen lung

Marketing de conținut

Strategia finală pe termen lung pe care o vom discuta aici este marketingul de conținut. Acesta poate include de fapt componente din toate tacticile menționate mai sus. Este procesul de transformare a website-ului tău într-un hub plin de conținut de înaltă calitate. Acestea includ postări de blog relevante, articole, hârtii albe și alte piese care atrag atenția asupra prezenței tale online.

Marketingul de conținut este un proces complex. Fiecare dintre tipurile de conținut menționate mai sus are o aplicabilitate unică în termeni de marketing:

  • Postările de blog îți pot ajuta SEO-ul prin optimizarea anumitor cuvinte cheie.
  • Documentele informale pot deveni mașini generatoare de clienți potențiali, concepute pentru a atrage publicul tău prin intermediul formularelor de înscriere gratuite.
  • Videoclipurile de povestire de marcă pot fi eficiente pe rețelele sociale, precum și pe website-ul tău.

Ca urmare, este nevoie de timp. Pentru a fi exact, te poți aștepta să ai nevoie de aproximativ șase până la nouă luni de muncă grea pentru a începe să vezi rezultate de marketing tangibile. Dar, odată ajuns acolo, merită mult: în comparație cu tacticile tradiționale de marketing, marketingul de conținut costă cu 62% mai puțin, generând în același timp de trei ori mai mulți clienți potențiali.

Scrie-mi la comentarii daca ai aplicat cele 3 strategii si cu ce rezultate.

3 strategii de marketing digital pe termen lung Internet-Marketing-4-www.markagency.ro_

3 strategii de marketing digital pe termen lung

Daca vrei sa afli mai mult despre Afaceri pe Internet citeste Cartea “Internet Marketing in 10 Pasi”. Vezi toate articolele pe aceasta tema la pagina de Afaceri pe Internet

(sursa: Carte – “Internet Marketing in 10 Pasi” – www.markagency.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *